Tenerife 27. marts - 10. april 2007

På denne tur boede vi (min kæreste og jeg) igen på et på et hotel i den nordlige udkant af Playa de las Americas - Green Golf Resort. Hotellet lå op af en golfbane, så der var roligt og med udsigt ud en lille del af golfbanen.

Mere om Tenerifes natur, flora og fauna kan findes på følgende link :

Tenerife-Flora

Flere tips og links om Tenerife og De Canariske Øer kan findes her :

Tenerife - tips og links


Tenerife - TurrapportBillederne her på siden viser Canarisk Vortemælk - Euphorbia canariensis - som man ser overalt i lavlandet på den sydlig, tørre del af Tenerife.
Canarisk Vortemælk ligner meget de velkendte søjlekaktus, som man ofte ser i amerikanske westerns. Men som navnene lyder, tilhører de to vidt forskellige plante-familier. At Canarisk Vortemælk tilhører Vortemælk-familien - Euphobiaceae - kan man se ved at skære lidt i planterne og se den hvide saft, som de "ægte" kaktus ikke har. Den har desuden meget undseelige blomster - de rødbrune udvækster i toppen af planterne på biledet til højre.
De "ægte" kaktus i Kaktus-familien har ofte meget store og farvestrålende blomster. På billedet herunder er der et par Figen-Kaktus i forgrunden sammen med Canarísk Vortemælk, der vokser mellem en anden Vortemælk-art - Euphorbia balsamifera.
Kaktus-familien vokser kun vildt i Nord- og Sydamerika, men mange arter er indført til Europa og Afrika - f.eks. er Figen-Kaktus almindelig i landene omkring Middelhavet.

Euphorbia canariensis
Euphorbia vs Opuntia
Euphorbia canariensis hel


Tilbage til "Rejser i udlandet"

Tilbage til BVPs hjemmeside