Øland


Min første tur til Øland var en ekskursion med Østjysk Biologisk Forening i 1981. Vi så meget på fugle - det var på denne tur jeg selv begyndte at interessere mig mere for denne gruppe - og på orkideer, som Øland blandt botanikere jo er særligt kendt for.
Vi kørte i privatbiler og besøgte mange lokaliteter. Nogle dage startede vi kl. 04 og var først færdige når det blev mørkt.
På denne tur var det for mig først og fremmest orkideerne, der trak, og jeg fik set og fotograferet mange arter. Det kneb mere med de andre spændende arter, der kan ses på Øland, men man kan ikke nå det hele på blot en enkelt tur til øen.

Jeg var igen på Øland i 2016 og denne gang sammen med en flok kollegaer fra Kolding Kommune. Vi tog os god tid og besøgte en række af de kendte lokaliteter og ledte især efter de flotte og sjældne arter - hits - blandt planter og insekter. Jeg kiggede også meget på naturtyperne og plantesamfund og nød svenskernes måde at drive deres naturperler på.


Øland turreferat 1981

Øland turreferat 2016 - følger snart


Med hensyn til floraen klarer "Den store nordiske Flora" i dag alle arterne.

Jeg kan i øvrigt henvise til Jens Christians Schous hjemmesider med en fremragende gennemgang af Ølands flora med klikbare kort, floralister mm.
Eghjort
Vi var heldige at finde Europas største bille - eghjorten - på turen til Øland i 2016

Tilbage til "Rejser i udlandet"

Tilbage til BVPs hjemmeside