Sicilien 30. april - 7. maj 1977

Dette var min første tur til udlandet for at se på planter. Jeg fulgte dengang modulet Botanisk Taxonomi på Århus Universitet og en ekskursion til Middelhavsegnene var lagt ind som en del af undervisningen.

Landskaberne, naturen og floraen var meget overvældende for mig og det var helt umuligt at holde rede i alle de arter vi så. Jeg koncentrerede mig derfor om landskaberne og orkideerne, der ikke var helt så uoverskuelige.

Med på turen havde vi jo vores professor og instruktorer, så det var ikke nødvendigt selv at medbringe en flora. Da jeg kom hjem, anskaffede jeg dog en orkideflora : Sundermann: "Europäische Orchideen", så jeg kunne læse mere om de orkideer, jeg havde fotograferet.

Mine notater blev da alt i alt temmelig sparsomme, så præsentationen af Siciliens flora i det følgende vil hovedsageligt blive gennem billeder. Plantenavnene kan være forældede.


Sicilien - Turrapport


Af litteratur til floraen er vel den bedste "Gyldendals Middelhavsflora" med tegninger af Marjorie Blamey. Det er i hvert fald den flora, der rummer flest arter.
Er man specielt interesseret i orkideerne er der flere muligheder på dansk. Jeg har selv Europas Orkideer af Pierre Delforge.


På nettet er der følgende ældre hjemmeside med engelsk og italiensk tekst : Flora de Sicilia.

Og en flot side under opbygning med beskrivelser af vegetation og mange fotos af arter: Flora e vegetazione della Sicilia

En søgbar database over hele Italiens flora inddelt i ditrikter og med et væld af fotos : Flora Italiana
Etna
På den østlige del af Sicilien er Etnas rygende kegle dominerende i horisonten.Tilbage til "Rejser i udlandet"

Tilbage til BVPs hjemmeside