På vores (min kæreste og jeg) første tur til Tenerife i 2003 boede vi på hotellet Tropical Playa i den nordlige udkant af Playa de las Americas på sydsiden af Tenerife. Vi rejste med Star Tour med afgang fra Billund. Vi boede på øverste etage med en god udsigt ud over et udtørret flodleje (Barranco del Rey) fra vores terasse. Flodlejet er udlagt som naturreservat, men det var dog noget kulturpåvirket. I flodlejet var der for øvrigt flere af de specielle kanariske planter sammen med ynglende kanarisk piber og en del kanariske firben.

Vi havde lejet en Fiat Punto automatic i 3 dage hos Avia Car, der leverede bilen til vores hotel og i det hele taget havde en god og behagelig service. Da jeg aldrig tidligere har siddet bag et rat i bjerge havde vi for en sikkerheds skyld bestilt en busudflugt til Teide.


Tenerife - Natur

Tenerife - Udflugtsmål - Interaktivt kort - Beta-version

Tenerife-Turrapport - følger snart

Litteratur

En fremragende flora over De Canariske Øer er "Die Kosmos-Kanarenflora" af Peter und Ingrid Schönfelder. Kosmos, 2012. Billeder fra bogen kan ses her: FLORA CANARIA.
Floraen koncentrerer sig om de arter, der er specielle for De Canariske Øer, herunder stort set alle de endemiske arter. Jeg fik sat navn på langt de fleste af de planter vi så. På øerne findes desuden et stort antal arter - især enårige - fra Middelhavs-området og mange forvildede prydplanter. Man ser mest disse arter som ukrudt og langs vejene. Floraen omtaler de mest hyppige af disse.

Skal der navne på de mange specielle planter (endemiske) er der "Bramley & Bramley: Wild Flowers of the Canary Islands" Der er glimrende nøgler og beskrivelser og et udvalg af fotos.

Den ultimative feltflora over de Canariske Øer er "Hohenester, A., & W. Welss. 1993. Exkursionsflora für die Kanarischen Inseln". Den er desværre for tiden udsolgt, men kan nok findes antikvarisk.

Hesperidum
Sommerfuglen Euchloe hesperidum på korsblomsten Erysium scoparium - 2 endemiske arter for Tenerife

Her er nogle gode links (de fleste på engelsk eller spansk, men det klarer Google translate jo nemt!) til Tenerife og de Canariske Øer :
Canadas
Las Canadas - det vulkanske område omkring Teide.

Flora og vegetation:

En meget omfattende samling af fotos og beskrivelser af planterne på De Canariske Øer. Rigtig god til at finde navne på arter, hvor man kender planteslægten eller plantefamilien : Flora Vascular de Canarias

Dansk Botanisk Forenings hjemmeside kan der hentes et par omfattende rejserapporter

Forslag og referater fra vandreruter - giver et godt indtryk af naturen: Tenerife Nature Walks

Samling af videnskabelige artikler om naturen på De Canaraiske Øer : Dr. José María Fernández-Palacios Web Page


Fugle :

Alt om fuglene på Tenerife (engelsk): Birding on the Canary Islands

Fra Netfugl kan findes noget (dansk, engelsk) : Netfugl


Historie, kultur og meget andet:

Alt muligt om Canariske øer (dansk) : Canario.dk
Alle links er sidst tjekket og opdateret 6. marts 2021
Tilbage til "Rejser i udlandet"

Tilbage til BVPs hjemmesideTenerife 29. april - 6. maj 2003